Thursday, March 06, 2008

Utvecklande samtal

Idag har jag haft utvecklingssamtal med chefen. Några av mina kollegor tycker att det känns lite jobbigt att prata med chefen på det här sättet, men jag har verkligen sett fram emot samtalet. Jag har ju snart jobbat i ett år på min nuvarande arbetsplats och inte haft något liknande samtal mågon gång. Förra chefen slutade ju i somras och den här började ju inte förrän vid årsskiftet. Jag har känt mig lite osynlig. Samtalet idag var verkligen superbra. Tiden bara rann iväg och vi pratade i 2½ timme! Jag såg det här som en chans att få visa vem jag är, mina ambitioner och krav på arbetsgivaren. Chefen lyssnade och jag kände att hon verkligen tog min kritik och mina förslag på förändringar på allvar. När vi talade om mina utvecklingsmöjligheter och vad jag vill, så fick jag verkligen feed back på att hon förstått vad jag vill i mitt yrkesliv. Från hennes sida kom ett litet (halv)förslag på en ny slags tjänst som skulle kunna bli aktuell för mig efter en specialistutbildning. Det hade jag inte väntat mig och helt plötsligt ser jag en längre framtid hos arbetsgivaren. Fackligt arbete verkar också kunna vara ett arbetsområde för mig framöver. Förhoppningsvis kommer även en del schemaförändringar att bli av. Chefen verkar helt klart ha fått den uppfattningen om mig som jag vill att hon ska ha. Det här bådar gott!

4 comments:

Anonymous said...

Wow!! Va kul!!! Lite nyfiken på vilken specialistutbilding du syftar på??

Pia said...

Jättekul!! Skönt med en chef som tar sig tid o inte begränsar ett viktigt samtal till en timme som det brukar vara! Håller med Elin - nyfiken på specialistutbildning! Fackligt arbete är perfekt för dig!
Kram Pia

Anonymous said...

Okej, för det första: har du lust att attackera mig kan du ju tag och lära dig svenska språket först. Hur kan jag vara inkompetent för att jag tycker en sak om sjuksköterskor? Man är inte inkompetent för att tycka en sak. Inkompetent är när man inte kar tillräckligt kvalifikationer för att utföra ett arbete - som ni sjuksköterskor till exempel.
Så tyvärr. Ville du attackera mig på något sätt genom din IQ-befriade kommentar kan jag ju meddela att du inte kom någonstans för du fick mig att skratta och bekräftade mina tankar om sjuksköterskor.

Vad då, gör ni någonting mer eller? Nej. Ni torkar rumpor, tvättar sjuka, matar om det behövs, går runt med en vagn med mediciner som blivit utskrivna av läkare.
Jag förstår om ni hade gjort någonting stort, men det gör ni inte. Ni sjuksköterskor tar bara hand om folk och tror att ni är så otroligt stora, viktiga och Gud vet vad. Man ska veta sin plats i hierarkin och ni har en lååååång väg kvar till att tjäna samma summor som läkare.

Nästa gång du får för dig att attackera mig i din blogg så ska du minnas att vi i Sverige och i resten av Europa har någonting som kallas yttrandefrihet. Jag har en bild, en tanke om sjuksköterskor därför att jag aldrig sett någon göra någonting produktivt förutom att sitta och dricka kaffe i något fikarum och skvallra.

JohannaDesign - Blommor, smycken o inredning said...

Ah vad bra och kul :) Way to go tjejen :) Kram