Sunday, July 22, 2007

IKEA och ILVA

Igår var vi på IKEA och handlade en massa grejer. Tiden räckte inte riktigt till då så vi åkte dit en tur idag också, men först var vi på ILVA. Det var första gången jag var på ILVA och jag blev riktigt imponerad! De har verkligen så himla mycket fina möbler och andra inredningsgrejer. Det är ju lite dyrare än på IKEA, men även snyggare design och känns allmänt lyxigare. Vi fyndade en golvlampa minsann! Den kostade egentligen 1600 kr, men eftersom det var typ utställningsexemplaret eller sista exemplaret så kostade den bara typ 600 kr! Inte illa va! Vi hade kollat in lampan och gillade den eftersom den inte var helt i stål utan i trä (ek??). Köpte även överkast, tillhörande kuddfodral och sängkläder. Ska ju göra sovrum av datarummet och har en klar vision av hur slutresultatet ska bli. På IKEA köpte vi garderober (som förhoppningsvis kommer imorgon) och en hel del annat. Vi skulle egentligen köpa ny klädsel till vår "Göteborg" soffa, men den har visst utgått ur sortimentet :( Den snälla IKEA-killen tipsade oss istället om en hemsida på internet som säljer sofföverdrag till IKEAs soffor. Gick in på sidan och blev glatt överraskad!

Bild från www.bemz.com

Vi hade väl inte precis tänkt oss klädseln ovan, utan helst i enfärgat grått. Har beställt hem fem olika provtyger gratis och hoppas att de ser fina ut. Vi har ju en vit klädsel nu och den är så svår att hålla fin, speciellt när Cajsis gillar soffan lika mycket som husse och matte.

6 comments:

Hanna said...

Var ligger ILVA? Vad handlade du på design online, o tack för presentkortet. Sitter just nu o kollar på sidan som jag inte förr har sett, mycket spännande. Så det blev lite kuddfodral ändå, hihi...

Anonymous said...

Oj! Många frågor :)
ILVA ligger i Malmö (eller utanför). Fanns innan dess i Köpenhamn. Mamma har köpt en massa möbler där... På designonline köpte jag ett sånt där "fönsterskydd" som man "klistrar" på fönstret. Ska ha det i tvättstugefönstret, så man inte ser all tvätt utifrån :)

Vi köpte kuddar till soffan igår på IKEA :) Jag köpte 4 minsann. Mannen min körde med din mans taktik :) Idag blev det kuddfodral som hör ihop med nya överkastet. Samma taktik idag från mannens sida, blidde 2 st!

Kram!

Hanna said...

Bra han börjar lära sig vad det innebär att vara husägare.
Jo ni kan ju också färga sofföverdraget om ni vill testa. Eller kolla på blocket efter klädsel. Man kan ju hitta saker som e som nya o billigt också.
Ett tips bara.
Hanna

Anonymous said...

Försenade men Hjärtliga Gratulationer till Bröllopet!
Kram från fd. jobbarkompisen Marianne B.

PS. Hiitade nyligen din blogg; rolig och intressant läsning! DS.

Anonymous said...

Tack Marianne! Så du har också hittat hit :)Hoppas allt är bra med dig!

Kram

Anonymous said...

Överdrag till Ikea soffor mm finns öven på www.savemysofa.com