Tuesday, February 19, 2008

Smarrig lunch och sommaroro

Idag blev det lunch ute med jobbet. Tänka sig att man kan få riktigt god mat för ynka 55 kr! Man kunde välja mellan fem eller sex rätter dessutom! Sallad, bröd, valfri dryck och kaffe ingick. Tror inte att man kan få en dagens i Halmstad för så lite pengar. Liten ort, små priser?

För övrigt börjar den här vintern snart övergå i vår och sommarplanering på jobbet. Vi får troligen inga vikarier, som vanligt. Kan ju inte säga att arbetsgivaren har särskilt lockande annonser ute heller.. En liten beskrivning av arbetsuppgifterna skulle kanske vara på sin plats och även något lockande som "goda villkor" eller något... Om kommunen hade varit villig att betala vikarier ordentligt (det handlar om 3 månadslöner, max) så hade nog fler sjuksköterskor sökt sig till oss, även de som behöver pendla en bit. Vår nya chef har i alla fall ansökt till nämnden om att få anställa bemanningssjuksköterskor på kvällar och helger i sommar, vilket skulle betyda mån-fre jobb dagtid för oss... så klart bättre än inget.

Vi får väl se vad som händer. Händer det inget vettigt, så finns det i varje fall en av kollegorna som har sökt annat jobb... Det borde arbetsgivaren i alla fall ta på allvar.

3 comments:

Pia said...

55 kr för en lunch på stan? Jättebilligt! Det är nog få städer det ff är så billigt i .. Skönt att slippa kvällar o helger men frågan är om det inte blir dyrare att ta in från bemanning än att anställa en på vik.. Landstinget o kommunen skulle kolla in platsannonser som privata vårdgivare sätter ut - snacka om att göra reklam för sin verksamhet..
Kramar Pia

Anonymous said...

Jo, det är just det att Markaryd är ingen stad;) Det är en by och på byn kostar en lunch 55 kr.
/Fd Mrd.bo

Anonymous said...

Hoppas det löser sig i sommar med vikarier. Ni kan ju inte jobba hela sommaren!?
Kram!

Gå in på webbisar... Flicka Johansson