Thursday, August 30, 2007

Pausar

Håller på att packa, fixa musik till MP3-spelaren och dricker vin... Mycket att stå i såhär en dag innan resan. Äntligen är det dags för sol och värme. Imorgon bär det av till Turkiet! Ha det så bra, ni andra!

Wednesday, August 29, 2007

Sjuksköterskehår

Jag har ju testat att ha lite kortare hår eftersom jag inte tyckte att mitt långa hår hade någon större mening. Jag sätter ju alltid upp håret i en hästsvans på jobbet i alla fall... Nu ska jag ha långt hår igen, tror jag. Hade jag haft rakt hår, så hade Paris frisyr varit perfekt för mig och mitt jobb.
bild från msn.com

Kunde inte låta bli...

...att lägga mig i...

Min insändare kom med i Hallandsposten idag. Den var lite svar på tal till den här insändaren, som var svar på tal till den här insändaren...

Fortsättning följer??

Tuesday, August 28, 2007

Någon som vill ha jobb??

Vi behöver lite desperat sjuksköterskor hos oss! Bara så ni vet!

Monday, August 27, 2007

Höstklädd...

...med en önskan om ett glassigt jobb...

Jeansklänning från Lindex
Strumpbyxor från Lindex
Väska från Friis & Company

Skor från Wedins (från förra året)









En lite tydligare bild av dagens inköp
Dagens musik:
bild från www.ginza.se


Sunday, August 26, 2007

Mysig helg

Ja, tre dagar har jag varit ledig nu och det har varit en väldigt bra ledighet. Har haft besök sedan i torsdags kväll. I fredags var vi hos en gravid vän på fika. Tänkte att vi skulle hinna med innan bebisen tittar ut. Kanske tittar den ut just i detta nu, vem vet?? Det var i alla fall mysigt. Köpte med oss godsaker från Espresso House. Den där ostkakan är bara såååå nice!

Igår bar det av till staden för lite shopping. Hade planerat utgång på kvällen, men hade ingen outfit redo. Hittade dock inget användbart just för kvällen, men köpte i alla fall ett par svarta jeans på CUBUS för ynka 299 kr. Välsittande. Är nöjd. Hade på mig dem och en gammal topp på kvällen. Införskaffade också en jeansklänning från Lindex. Nöjd med den med, tror jag. Vet bara inte riktigt när jag ska använda den, men det löser sig nog. Har inte hunnit ta kort på grejerna än, men det kommer kanske sen om jag orkar. Ville egentligen har den här
söta toppen från Lindex med, men den fanns inte i min storlek. Fanns visserligen i rött, men jag ville ha den i gult.

Kvällen påbörjades på trevlig restaurang och sen bar det av till den enda klubben för mogna sofistikerade människor i Halmstad. Hmm... liten överdrift där... Det var i alla fall så j-a trist där igår kväll. Vet inte om det var någon sommarvikarie som spelade musik, men det var riktigt illa. Åkte hem tidigt. Idag har jag inte kommit så långt. Inte duschat än och är inte riktigt klädd än. Vännen min har åkt iväg upp till huvudstaden igen. Lite ledsamt.

Käka morot

Cajsa har fått en ny favoritleksak. Det är en söt morot, som hade en pipanordning. Hon har tidigare inte gillat den där moroten, men den senaste veckan har hon kommit på att man kan käka morot. Även om den är av plast. Så matte och husse fick slänga moroten. Nu finns den inte mer eftersom små bitar av plast inte gör sig bra i hundmagar. Tänkte att Cajsa kanske gillar riktig morot istället. Hon har fått småbitar tidigare, men bara spottat ut. Idag gav jag henne istället en halv skalad morot som hon fick gnaga på. I början bet hon bara av bitar och struntade i dem, men sen började hon äta upp alla bitarna. Nyttigt!

Städa morotsbitar är inte det roligaste man kan göra en söndag...

Wednesday, August 22, 2007

Inte bra för beroendet

Jag har ju för en tid sedan misstänkt att jag är beroende av internet. För att precisera kan jag avslöja att det är bloggläsandet som är det jobbigaste. Det finns en himla massa bloggar som jag bara måste gå in och kolla på varje dag innan jobbet, efter jobbet...flera gånger... De kanske uppdateras och man kan ju inte missa... Vore ju fruktansvärt. En av favoritbloggarna är Engla’s Showroom, som även är en favorit hos väldigt många bloggläsare. Tyvärr har bloggen blivit mer en bebisblogg än modeblogg eftersom bloggerskan precis fått en bebis... Så då får man ju ta och leta upp en ny läsvärd blogg. Ett begär måste ju ersättas av ett annat.

Förstår inte hur jag har kunnat missa Alex Schulmans blogg. Har ju hört talas om den (går ju inte att undgå skvallret) men jag har liksom inte kollat in den förrän för några dagar sen. Nu har jag läst lite mer..eller ja, mycket mer... Inlägget som beskriver hans bröllop är så kul! Det där med riskastning kan visst vara ett känsligt ämne. Vi hade på vårt bröllop inte förberett något särskilt som gästerna skulle kasta på oss. Kände liksom att det nog inte skulle kännas så spontant. Tänkte att det blir nog inget kastande med någon mat... Men det blev det ju. Med vanligt matris... Som fastnade i frisyren. Det syns på några foton, men eftersom jag även hade lite pärlor i håret, så kan man ju låtsas... :)

Funkar inte

Har ju en hel lista på musik som jag vill ha nu, men det funkar inte. Trist... Får väl istället visa vad jag har beställt från taxfree.

bilder från www.tuiflynordic.se

1. Kanebo "Instant Natural Golden Glow" . Verkar vara en slags färgad dagcreme, som kanske passar bra när man är lite solbränd. Inte så kul att kladda på en massa foundation då, inte.. Hittade en liten notis om den här.

2. Guerlain "Terracotta Gloss & Shine". Har velat ha läääänge och någon gång får man ju stilla suget :) Har solpudret från samma märke, som är så himla bra. Verkar ju som att även läppglanset är bra.

3. Clinique "Clarifying Lotion 2". Började för flera år sedan använda 3-stegs produkterna, men har övergett tvålen och fuktighetscremen. Ansiktsvattnet är dock fortfarande ett måste. Tar bort smuts och sminkrester kanonbra!

Snart något kul i mitt liv...

Den här veckan har gått otroligt fort, som alla andra veckor. Jobbar bara i morgon kväll med, sen är jag ledig i tre dagar. Ser verkligen fram emot ledigheten eftersom den ska spenderas med en lovely väninna. Hoppas på långa pratstunder, gott vin och kanske en utekväll. Har ju inte blivit så många utekvällar på sista tiden. Finns ju liksom inte så många vänner i trakterna som är så pigga på det (av förklarliga skäl).

Nu ska jag ta och köpa hem lite ny musik på nätet. På vägen hem från jobbet idag var det fullt ös i bilen. Tack P3! Sen blir det film igen. Sovmorgon imorgon, ju...

Tuesday, August 21, 2007

I skogen finns det...

Så klart:
Cajsa... Men även...


en massa fint ogräs och lite lingon...
Hittade också en... ...solros som kände sig ensam...

och... ... lite trä...

Monday, August 20, 2007

Oh yes!

Soooooooooooooo good! Jo, då..filmen var en riktig fullträff. En riktig amerikansk high school film! Say no more!

Sunday, August 19, 2007

Det var det

Helgen över igen.. Nåja, ska inte deppa över det. Jobbar bara fyra dagar kommande veckan, långledig helg, sen jobb i fyra dagar till och sen en veckas semester i Turkiet. Inte ska man deppa då, inte! Har haft en skön helg. Pysslat och städat hemma och hunnit med ett kalas. Nu ska jag kolla på film, tänkte jag. Köpte två filmer för 99 :- på Coop. En bra och så den jag tänkte kolla på nu.. :) Vågar knappt säga vilken det är.... låååååååååååååååååång paus:





bild från www.moviezine.se

Tja... kanske bra..kanske inte?

Saturday, August 18, 2007

Ja!

Det här är ju klart kul!

Filmrecension

Hmm...vet inte vad jag ska tycka... Filmen var helt klart underhållande och inte tråkig en sekund. Den var dock inte riktigt var jag hade förväntat mig... Inte spännande på det sättet, men som sagt underhållande..

Friday, August 17, 2007

Filmkväll...

Jag har längtat till den här fredagen hela veckan. Vi har haft en film hemma sedan i söndags, som vi inte har haft tid att se i veckan. Har på eget bevåg beslutat att vi ska kolla på den ikväll. Har blivit rekommenderad att se den och den verkar vara precis en sådan film som jag älskar. En riktigt bra och halvkuslig thriller! Vem gillar inte det?? Det är Mr. Brooks som gäller ikväll. Ska bli så kul! Helt otroligt vad förväntansfull jag är!

bild från www.moviezine.se

Irriterande men kul

Vägen till och från jobbet är ju som bekant inte så kul. Det är en nästan fem mil sträcka fylld av frustration och gäspningar för det mesta. Gäspningarna har ju en naturlig förklaring eftersom jag börjar klockan sju på morgonen (och inte sover så mycket som jag borde) och frustrationen beror på alla fordon som inte tar sig fram i den hastighet som de borde. När hastigheten 90 gäller, så är det sååååååååå frustrerande att köra bakom någon som inte kan eller vill köra fortare än 80. För några veckor sedan hamnade jag bakom den här bilen på vägen hem:

"Rent a wreck" stod det på fordonet. Det lättade ju upp den irriterade stämningen lite. Lite kul att det finns billiga bilar att hyra om man skulle behöva.


På promenad...

När man promenerar runt byn vi bor i går man förbi en liten "äng" vid en damm. Det är faktiskt ganska vackert där och jag har ett speciellt minne därifrån som jag alltid tänker på när jag går förbi. Förra sommaren när Lucky bodde hos oss stannade han till där och bara tittade ut och såg ut att beundra utsikten och ta in alla härliga sommardofter... Tog i alla fall en bild därifrån för några dagar sedan. Kändes som sommar när vi gick förbi, jag och Cajsa... Tyvärr ser bilden mer ut som höst, eller?

Thursday, August 16, 2007

Favoritbloggar

Utan inbördes ordning:

JOHANNA DESIGN
Johannas lite privata, personliga blogg som inspirerar och låter dig imponeras av Johannas kreativitet och sinne för skapande.

JOHANNA DESIGN
Det här är Johannas andra blogg, som visar det hon inspireras av (kanske)...

Amanda Berg
Tjejen är ju relativt känd för sin blogg. Kom på 2:a plats i tävlingen "Sveriges bästa modeblogg". Ung är hon, men mode kan hon. Kul läsning och roliga outfits!

Right Now
Otroligt bra blogg om mode, trender, smink...ja, allt som är viktigt i livet (nästan)

LANTLIF
Halkade in på den här bloggen av en slump för någon vecka sedan. Får mig att vilja köpa ett annat hus... Så mycket vackra saker och så inspirerande. Vem kom på att alla möbler ska vara av ek??? Vill byta ut nu!!!


Det här var 5 bloggar... Får man ha det.. om inte så kan vi räkna Johannas två som en. Det var ju en från början, ju!

Ogräs

Blev inspirerad av mammi som hade sådana här "blommor" hemma.. De gula, menar jag. Går visst bra att sätta i vas utan vatten, så jag testade... Vissa har ju riktigt lång stjälk, så de passar fint i höga "golvvaser"... Typ så här kanske?


Någon som vet vad ogräset heter förresten?

Jag kontrar...


Trötter... Sussar så sött i soffan...
Ayla är välkommen på myskalas om hon vill!

Tack Johanna!

Johanna har nominerat min blogg till en av sina favoriter. Det tackar man för. Anstränger mig ju knappast så mycket att jag borde bli nominerad, tycker jag själv. Det finns ju liksom ingen röd tråd här, utan jag skriver om det som har upptagit min tankeverksamhet just för tillfället. Kul ändå att man tipsar om andras bloggar på det här sättet. Kolla in här

Jag ska också nominera.. Ska bara fundera lite.. Har dock en självklar favorit redan!

Tuesday, August 14, 2007

En flicka till

Nu har tre par av våra bekanta/vänner fått flickor. Då menar jag alltså bebisar och att de kommit i år. Nu är det bara två bebisar kvar som vi väntar på och om jag minns rätt är en av dem en flicka... Undrar vilken sort den andra blir. Vore ju helt otroligt om det också blev en flicka :)

Har hittills haft en bra dag. Naglarna är fixade igen. Filade ner dem ordentligt den här gången eftersom det känns bättre så på jobbet... Så här blev resultatet idag:




1 månads bröllopsdag

Idag är det en månad sedan vi gifte oss. Jag skulle kunna göra mycket för att få uppleva den där dagen igen. Min brudklänning hänger fortfarande kvar där jag hängde den när vi kom hem från lunchen på Heagård och brudbuketten hänger torkad i fönstret. På något sätt känns hela bröllopet så overkligt. Det är som om det är aldeles för många intryck för hjärnan att samla ihop till klara minnen...

Vi har inte några speciella planer idag, men eftersom solen skiner så måste jag ju försöka få lite tid för att bättra på solbrännan. Ska först gå en sväng med Cajsa och kl. 13 ska naglarna bli fina igen. Inte helt fel...
Skylten på bilden är grannarna skyldiga till. Den stod och väntade på oss när vi kom hem dagen efter bröllopet. Fin va?!

Monday, August 13, 2007

Tråkigt jobb

Ska just börja stryka mina nya gardiner som mammi har sytt upp.. Tråkigt jobb, men det är skönt när det är klart. Maken är och kollar på fotboll, så det blir myskväll med Cajsa efter strykandet. Är ju ledig imorgon efter att ha jobbat helgen. Kanske blir det lite päronglass med chokladsås, också..

Saturday, August 11, 2007

Dags att jobba igen..

3 dagars jobb väntar nu innan det blir 1 dags ledighet. Känns ganska ok, men man vänjer sig ju fort vid att vara ledig. Var på IKEA och Väla med maken och syster yster igår. Köpte en del grejer till nya sovrummet och hittade äntligen nya sandaler! I like!

De är både bekväma och fina. Tror att de passar till det mesta. Det bästa av allt är så klart att de är ett fynd. Halva priset på reapriset är inte fel. Har kostat 650 kr och jag gav ca 200 kr!

Thursday, August 09, 2007

Lite allt möjligt

Idag har det hänt lite allt möjligt. Började ta tag i röran här hemma och mannen min har flyttat ner sovrummet så i natt sover vi första natten i vårt nya sovrum. Har ju inte inrett färdigt, men det kommer nog att bli fint när det är klart. Rummet känns faktiskt mycket större än jag trodde att det skulle göra. Just nu sitter jag i gamla sovrummet och bloggar... Snabba ryck alltså!

Var hos veterinären med Cajsis i em. Hon vaccinerades, fick klorna klippta, en tand skrapad på tandsten (så matte vet hur skrapan fungerar) och fick medel i öronen som ska rensa ut allt som inte ska vara där. Cajsa var jätteduktig, men matte fick stora kramar och det hördes små hundviskningar som sa "hjälp mig, snälla!" När vi kom hem somnades det sött...

Då bar det iväg till standen med lillasyster. Det var verkligen helt underbart. Varmt men ändå svalkande. Behövde inte bada. Sen blev det god lax till middag, lite städning och sen Borat-filmen, som inte setts tidigare. Det positiva med filmen är att Borat är på skämt och det negativa att människorna från USA nog inte är det... Suck...

Wednesday, August 08, 2007

Fyndat inför Turkiet

Idag var jag en sväng Ängelholm och fikade med en väninna. Passade så klart på att fynda lite sommarkläder inför en förhoppningsvis varm vecka i Turkiet i slutet av månaden. Jag hittade egentligen hur mycket som helst, men bestämde mig för de här kjolarna från Åhléns:


fram och bak (som ni troligen ser :)

På vägen hem görde jag inom Mellbystrand för att handla lite middag... Kunde då inte låta bli att gå inom Lindex, där jag hittade den här söta klänningen:

Allt det här kostade bara 307 kr! Det kallar jag fynd!

Tuesday, August 07, 2007

Vanvård

nyheterna igår kunde man återigen höra talas om ett äldreboende, där en kvinna vanvårdats sin sista tid i livet. En anhörig berättade hur personalen inte ens tittade in till kvinnan under en hel förmiddag. Erbjöd inte mat, dryck eller toalettbesök... Den anhörige hade vid något tillfälle frågat om något på eftermiddagen och hade då fått till svar av personalen att "jag vet inte, eftersom jag precis har börjat mitt pass". Den anhörige önskade att man som personal ser människan bakom, inte bara ett vårdproblem. "Äldre människor har också sprungit barfota i gräset på sommaren och spelat boll som barn."

Det här är ju fruktansvärt, tänker man när man hör detta. I alla fall tänker nog de flesta så. Kanske inte jag och kanske inte andra som har erfarenhet av vården i Sverige utifrån personalperspektiv. Allt är inte svart eller vitt. Engagemanget för de äldre kanske finns där, men hur engagerad känner personalen sig när dagarna bara består av en otroligt tung fysisk och psykisk arbetsbörda på grund av att det finns för lite personal? Det kanske inte är jätteengagerande att sätta förvirrade Agda på toaletten 15 gånger per dag + ha tid och känna engagemang för övriga sju boenden på avdelningen när man jobbar ensam en kväll på ett äldreboende? Förvirrade Agda skulle må bäst av att ha en personal hos sig hela tiden, men vem ska då se till att övriga sju har det bra? Om man nu har börjat sitt pass på eftermiddagen kanske man råkar få frågan av anhöriga innan man ens har hunnit få rapport från dagpersonalen. Då vet man inte vad som har skett på förmiddagen. Sen kan men ju så klart svara annorlunda på en sådan fråga.
Jag ursäktar inte att vanvård sker, men jag förstår att det sker när chefer och politiker inte gör något trots att de fått upprepade signaler om att personalen inte orkar. Männsikor har rätt till individuell vård, men jag undrar om det går att uppfylla det kravet i dagens Sverige...
Bara en reflektion...
billd ovan hämtad från www.socialstyrelsen.se

2 wienerbröd

...var vad jag fick med mig hem efter dagens arbete. Missade som vanligt fikan på eftermiddagen, men jag fick två wienerbröd med mig hem från chefen som varit på besök efter sin semester. Alltid något. Jobbade över 1½ timme idag, så nu har jag väl i alla fall fått ihop typ 15 komptimmar. Har ju bara två semesterdagar kvar att ta ut i år, så komptimmar är ju bra att ha! Nu är jag äntligen ledig i tre dagar. Sen är det jobbhelg i tre dagar. Efter det är det ingen mer jobbhelg förrän efter Turkiet-resan. Känns ändå ganska ok att jobba två helger i rad på sommaren eftersom det på så sätt blir lite mer sammanhängande ledighet mitt i veckan istället. Ledighet mitt i veckan är ju inte fy skam på sommaren när maken dessutom har tagit semester. Nu ska det minsann hända grejer här hemma. Innan veckan är slut ska vi sova i det här rummet (om vädret blir dåligt d.v.s.).

Monday, August 06, 2007

Till Cajsa

Vi har pratat om att köpa en till sovplats till Cajsa... Hon har ju en fin korg som hon gillar, men hon gillar ju riktiga sängar och soffor mer... Såg idag reklam för IKEA att de nu har något som skulle passa Cajsis perfekt! Hon är ju en prinsessa och då ska det ska ju vara riktiga grejer!





bild från www.ikea.se




Sunday, August 05, 2007

Vägen hem...

Är lite uttråkad ibland på vägen hem från jobbet... För någon vecka sen tog jag några bilder med mobilen.. Här är en av dem:

2 dagar kvar...

...tills min 3-dagars ledighet. Har jobbat den här helgen och ska jobba måndag och tisdag innan min välbehövliga ledighet kommer. Känner mig verkligen sliten. Jag gillar verkligen mitt jobb, men chefen kommer att få höra ett och annat när hon kommer tillbaks från semestern imorgon.. Har tänkt att överlämna lite av morgondagens arbete till henne, eftersom jag troligen inte kommer att sluta före midnatt om jag ska fixa allt själv.. För övrigt händer det inte så mycket i mitt liv just nu. Har äntligen köpt trädgårdsmöbler, vilket verkar vara ett bra drag med tanke på det fina vädret som äntligen har kommit. Hoppas bara att det håller i sig några dagar till. Egentligen är det dumt med bra väder, för då får jag ingenting gjort här hemma.. Har hittills kommit halvvägs med sovrummet här nere, halvvägs med altanen och ingenstans med städningen. Förstår inte hur folk hinner med allt trots att de jobbar heltid???

Ser i alla fall fram emot en fika eller lunch på onsdag med en gravid vän, som väntar på storken nu när som helst. Tycker att det är ganska häftigt att man är så lugn så här i slutet av graviditeten.