Wednesday, April 30, 2008

Fult knep av Gardner Sundström

Med anledning av det utökade strejkvarslet... Ingela Gardner Sundström vet precis vilka knappar hon ska trycka på för att få med sig svenska folket på "hennes" sida. Det är ett smart, men ett för enkelt och fult knep. Hon borde skämmas!

I en TT-artikel i Aftonbladet ställs frågan:

"De vill väl ha ett svärd hängande över er?"

Gardner Sundströms svar är:

"Det hänger inte över oss. Det hänger över patienterna – det är de som drabbas på kort sikt med allt den vård vi tvingas skjuta upp."

TT jämför vår fullt lagliga stridsåtgärd med ett "svärd hängande över arbetsgivaren", vilket speglar deras opartiska (?) hållning i frågan. Och när ska Gardner Sundström förstå att våra yrken är just ett yrke, arbete.... Ja, ett jobb och inte ett kall. Hennes uttalande om oss sjuksköterskor visar tydligt på ett ålderdomligt synsätt. Hon ser på vårt yrke som ett kall och därför menar hon att vi har ett personligt ansvar för strejken.

Vi sjuksköterskor har inte ett personligt ansvar för strejken. Att patienter drabbas av strejken är ju oundvikligt eftersom vi arbetar med att vårda patienter. Det är vårt jobb. Vilka annars ska drabbas? Garner Sundström pratar bort sitt eget ansvar för patienters lidande, vilket är beklagligt. När alla sjuksköterskor har sagt upp sig kommer det att visa sig vem som har ansvar för den försämrade vård som blir konsekvens av det hela. Inte är det vi sjuksköterskor som satsat på andra karriärer i alla fall.

1 comment:

Pia said...

Den kvinnan är otrolig! Jag blir vansinnig för varenda uttalande jag hör från henne.. Var inne på "fiendeland" häromdagen, alltså SKL´s hemsida men fick snabbt stänga ner för det rök ur öronen på mig. Kan inte förstå deras grundlösa argument o falska statistik. Dags för en insändare igen?!
Kramar Pia